Lisa Nilsson 30 juni

Lisa Nilsson behöver egentligen ingen större presentation. Hon är helt enkelt Lisa med hela svenska folket – och har med sina oförglömliga alster och spelningar cementerat en given plats på vår svenska musikscen. Hon är också en artist som ständigt utvecklas och förädlas tillsammans med sin kärlek till musiken. I sommar är hon tillbaka i sitt rätta habitat och bjuder publiken på mängder av hits, personliga favoriter samt en och annan smäktande evergreen. Känslan för dagen avgör spellistan så ingen kväll blir den andra lik.

Arvingarna 14 juli

Äntligen ger sig Arvingarna ut på turné igen! De är dessutom förstärkta med fyra extra musiker och ett aldrig sinande batteri av hits. Förvänta dig både klassiker som ”Eloise”, ”Bo Diddley” och ”I do” men också deras senaste alster ”Prinsessan” och ”Som jag hade dig förut” från TV4:s Så mycket bättre. Så räkna med fullt ös på scen av Casper, Lasseman, Kim och Tommy. För efter 30 år tillsammans är de helt enkelt mer pepp än någonsin.

Melissa Horn 17 juli

Hon har med sina målande texter om olycklig kärlek berört en stor publik med sin musik under drygt ett decennium. Debutalbumet ”Långa nätter” från 2008 och hennes nästkommande fem album har alla sålt guld respektive platina – samt tagit sig in högt upp på topplistorna i både Sverige och Norge. Under hösten 2021 gjorde dessutom Melissa stor succé som en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre och nu ger hon sig ut på en efterlängtad turné. Mycket nöje!

Linnea Henriksson 21 juli

Linnea Henriksson är en av Sveriges mest uppskattade artister. Hennes signum är känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rakt i hjärtat. Karriären rymmer bland annat tre soloalbum som både genererat Grammis-nomineringar och pris på P3 Guld ¬– samt mängder av tunga artistsamarbeten. Vid sidan om att vara popstjärna har hon även gjort sig populär som programledare för P3:s Musikhjälpen och Melodifestivalen. Men i sommar är det äntligen dags för Linnea att möta sin publik igen.

Måns Zelmerlöw 24 juli

Måns Zelmerlöw har gått från ungt popfenomen till en av Sveriges och Europas mest älskade artister – med över 320 miljoner streams och flera dubbel- och trippelplatina-album i bagaget. Efter vinsten i Eurovision Song Contest 2015 med ”Heroes” toppade han dessutom listorna i 21 länder och Europaturnén tog honom till slutsålda arenor i 22 storstäder. Så att kalla Måns för publikfavorit är minst sagt en underdrift, han är betydligt större än så. Gör dig redo för underhållning deluxe när hunken från Lund återigen intar scen med ett pärlband av välkända hits.

The Boppers 31 juli

Rockkungarna The Boppers har sålt drygt två miljoner album, samarbetat med legender som Chuck Berry och Jerry Williams samt turnerat världen över. De har dessutom gjort över 3000 livespelningar och förbrukat uppskattningsvis fem oljefat med brylkräm - år 2022 fyller bandet 45 år. Nu är hela gänget tillbaka där de trivs som bäst – live på scen. Njut av hitlåtar som ”Kissing in the moonlight”, ”Jeannie's coming back”, och inte minst en hyllning till 50- och 60-talets rock’n’roll - ”Keep on boppin”.

Mikael Wiehe 3 augusti

Mikael Wiehe var en förgrundsfigur för den svenska proggrörelsen under 70-talet och har sen dess turnerat för hundratusentals fans i olika konstellationer. Både som bandmedlem och framgångsrik soloartist. Det som alltid definierat hans artistiska värv är dels drömmen om en bättre värld, men också den eviga resan, turnén utan slut. Det förstnämnda är en strävan som aldrig kommer upphöra, men det senare börjar lida mot sitt slut. För med sitt senaste album ”Den siste mohikanen” tar Mikael Wiehe nämligen farväl av publiken med en avskedsturné. Så passa på att upplev en svensk ikon med klassiker som ”Cheops pyramid”, ”Titanic”, ”Flickan & Kråkan” och mycket, mycket mer.

Sven-Ingvars 12 augusti

Värmländska kultbandet Sven-Ingvars har alltid gått sin egen väg, rak som krokig, och samlat intryck från sin samtid för att sen skapa nåt alldeles unikt. Inför sommarens turné är låtskattkistan öppnad, med ett helt liv i musikens tjänst. Från ”Fröken Fräken” till tolkningar av Fröding. I övrigt blickar bandet framåt för att nu föra Sven-Erik Magnussons arv vidare med kärlek, respekt och värme – genom hans son Oscar Magnusson i spetsen. Länge leve Sven-Ingvars!

Hasse Andersson 14 augusti

Hasse Andersson är en av våra mest folkkära artister, men också bland det mest svenska vi har, näst efter smörgåsbord och allemansrätten. Och nu är han – till alla musikälskares förtjusning – aktuell med en ny Sverigeturné. Där han bjuder på en härlig symfoni av allt från änglahundar och gröna skogar till allsång, värme och mycket mer. Så samla familjen och förbered dig på en sommarföreställning med extra allt. Varmt välkommen under solen!

Bo Kaspers Orkester 17 augusti

I över ett kvarts sekel har det Grammis-belönade bandet mixat pop, soul, jazz och visor till en helt egen genre. Bo Kaspers Orkester ligger exempelvis bakom odödliga hits som "Hon är så söt", "Undantag", "Håll ut", "Vi kommer aldrig att dö" och "I samma bil". Deras musik och låttexter om uppbrott, förälskelse och vardagens svårmod har gjort avtryck över generationer och bandet har följts av trogna fans från och med genombrottet med debutskivan "Söndag i sängen" 1993. Enough said, gör dig redo för ett av Sveriges bästa liveband för nu kör vi!

Välkommen till Sessions sommaren 2022!

Välkommen till en ny utomhusscen, en ny musikupplevelse, en ny naturupplevelse och en helt ny tradition. Låt oss presentera Sessions – ett annorlunda konsertkoncept med en avskalad, äkta känsla. Upplev dina favoritartister under bar himmel i den fantastiska svenska sommaren. Scenerna ligger vid några av Sveriges vackraste slott, och med sina vackra placeringar bjuder vi in till en närmast lyris